Bloglar

Seo Nedir?

by MSMERDAN17 - Tem - 2020

SEO, İngilizce karşılığında Search Engine Optimization sözcüklerin baş harflerinin kısaltılmış şeklidir. Türkçe karşılığı ise Arama Motor optimizasyondur.

Günlük hayatımızda bir sorunu çözmek için veya belirli bir hedefe ulaşmak için en basit düzeyde internet ortamında aramalar yaparız. Algoritmalarına göre site içinde ya da site dışında sorgulanan ve eşleşen web sayfaların en başındaki arama sonuçlarıdır.

Arama motorun sistemi sayesinde kullanıcılar her bir site hakkında bilgi toplar, amaçlanana da daha kısa zamanda ve kolay bir şekilde ulaşmalarını sağlar. Arama sonuçlarında web sayfanız yukarı sıralarda yer alabilmesi için ve sitenizi daha fazla kullanıcı bulabilmesi için SEO sistemi size bu konuda yardımcı olur. SEO ile web sayfaların ya da sitelerin en üst düzeylerde olmak için yapılan çalışmalardır. Bu çalışmalar ile sitenin başarısı artar ve zirvede tutulması sağlanır. Siteler oluşturulurken sunulan bilgi kategorileri belirli bir anlam içerisinde olmalıdır.  Bu nedenle sitelerin göz önünde bulundurmaları gereken özellikler aşağıdaki gibi ,

  • URL’ler doğru ve düzgün bir biçimde görüntülenmesi için kısa karakterlere sahip olmalıdır.
  • İçerik, aranan anahtarı kelimenin ile uyumlu, kısa, özgün ve dikkat çekici olmalı
  • Dahili linkler sayfa veya site içerisindeki bağlantılar birbirleriyle aktif halde olarak değer katmalıdır.
  • Harici linkler, kendi siteniz haricide vermiş olduğunuz sitelere kolaylıkla ulaşılır.
  • Görseller web sitesinin konseptine uygun ve ilgi çekici görseller seçilmeli ve hızlı yüklenmelidir.
  • Hız kullanıcı deneyimi için önemlidir ve bu nedenle sitenin olabilince hızlı çalışmasını sağlanmalı ve sitenin tasarımı da ona göre ayarlanmalıdır.

Özetle, özgün ve doğru web tasarımınız dizaynı SEO’nın etkileyici bir şekilde çalışması sağlar. Böylece tarayıcıların aramadaki anahtar kelimelerin ararken yaptığınız işiniz ile ilgili alanlarını daraltır. SEO ile rakip firmaları geride bırakarak kullanıcıyla veya müşteriyle çalışma potansiyeliniz artar.